K9 hondentuig in plaats van halsband

Als jij je hond uit gaat laten, gebruik je daarvoor dan een halsband of een k9 hondentuig? Veel hondenbezitters gebruiken nog steeds halsbanden en vaak hebben zij helaas een heel verkeerd beeld bij het gebruik van tuigjes. Zij denken dat dit hun dier belemmert in hun bewegingsvrijheid en dat het enkel bedoeld is om de dieren echt strikt onder controle te houden. Nu is het inderdaad zo dat een k9 hondentuig een handig hulpmiddel is voor meer controle, maar vooral omdat je niet bang hoeft te zijn dat jij jouw beestje pijn doet. Heeft hij een band om de hals, dan zul je hier niet snel veel kracht op zetten, omdat je hem dan half laat stikken en zijn keel gewoon pijn doet. Met een tuigje hoef je hier niet bang voor te zijn. Deze zit om de rug, buik en voorpoten heen en je kunt dus gerust tegengas geven als jouw dier enthousiast ergens op af wil rennen. Voor jou is het dus prettiger in gebruik, omdat je weet dat je jouw viervoeter hiermee geen pijn doet, maar ook voor honden zelf is een k9 hondentuig fijn om te gebruiken. Ze kunnen immers ook zelf hun keel geen pijn doen omdat ze wat te enthousiast trekken. Bovendien biedt het echt heel veel bewegingsvrijheid en zijn ze comfortabel in gebruik. Voor zowel baasje als viervoeter is het dus een goede keus! Bekijk nu alle K9 hondentuigen op de website van Tinki.

Voordelen van k9 hondentuig

Nu zijn er verschillende soorten tuigjes te krijgen, maar het beste kies je voor een k9 hondentuig. Het voordeel hiervan is dat deze namelijk erg stevig zijn en in heel veel verschillende situaties zeer goed gebruikt kunnen worden. Het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, is krasbestendig waterafstotend. Ook voor de waterratten is het dus zeer goed te gebruiken! Daarnaast is het zo dat de binnenvoering van een k9 hondentuig zacht is. Hierdoor voelt het voor honden heel comfortabel aan hun lichaam aan en zal het hen helemaal niet storen om dit te dragen. Alle tuigjes van dit merk zijn bovendien uitgerust met reflecterende strepen en wil je nog beter opvallen in het donker, dan kun je er voor kiezen om aan het speciaal hiervoor aangebrachte klittenband extra reflecterende banden te bevestigen. Aan de bovenkant van het tuig zit een ring, waar jij een riem aan vast kunt maken, en ook een handvat om jouw hond desnoods nog steviger vast te houden. Met andere woorden, een k9 hondentuig is echt heel praktisch in gebruik en heeft verscheidene voordelen te bieden ten opzichte van het gebruik van een halsband:

  • een handvat om gemakkelijk je dier vast te houden
  • een zachte binnenvoering voor extra comfort
  • voldoende bewegingsvrijheid mogelijk
  • reflecterende strepen en mogelijkheid tot bevestiging extra reflectiemateriaal
  • stevige materialen die krasbestendig en waterafstotend zijn

Tinki.nl helpt jou kiezen

Uit bovenstaande is al goed naar voren gekomen waarom jij als hondenbezitter zou kunnen kiezen voor een k9 hondentuig. Wil jij hier toch nog wat meer over weten, dan raden we je aan om eens te kijken op Tinki.nl. Hier vind je namelijk een goed overzicht van het aanbod op dit gebied. Wil jij een k9 hondentuig kopen, dan kun je niet alleen kiezen uit verschillende maten, maar ook uit diverse leuke patronen en kleuren. Bij Tinki.nl kun je op je gemak een exemplaar uitzoeken dat past bij jouw hond en dat jij leuk vindt. Ook kun je bij hen zien welke winkels dit model verkopen en hoeveel zij hier voor vragen. Je vindt bij hen dus niet alleen veel info, maar zij helpen je ook nog eens met het maken van de voordeligste keus. Daarom ga je voor een k9 hondentuig dus naar Tinki.nl!

Reageren is niet mogelijk