De juiste badkamerverlichting bestellen

Verlichting speelt een grote rol in de meeste huizen. We willen zoveel mogelijk verlichting hebben wanneer we alles willen zien, maar tegelijkertijd willen we de felheid van de lampen af en toe terug kunnen draaien wanneer het iets romantischer mag zijn. De stroomrekening mag niet te hoog worden door alle lampen in huis, maar tegelijkertijd willen we eigenlijk ook niet overal spaarlampen ophangen omdat we graag direct kunnen zien waar we lopen. En soms, soms komen er nog veel meer eisen kijken bij de verlichting, zoals bij badkamerverlichting. Lampen in natte ruimtes moeten namelijk aan specifieke eisen voldoen, omdat het anders gevaarlijke situaties oplevert. Wanneer je op zoek gaat naar ledlampen voor de badkamerverlichting, dan kies je voor IP44 lampen. Deze ledlampen zijn speciaal voor de natte ruimtes opgesteld.

De badkamerverlichting monteren

Stel je voor dat je net badkamerverlichting hebt gekocht via pretmetled.nl, de website voor ledverlichting in heel het huis. Dan wil je die zo snel mogelijk werkend in de badkamer hebben. Maar neem hier even de tijd voor. De IP44 badkamerverlichting is speciaal ontworpen voor gebruik in de badkamer, maar bij verkeerde montage ben je alsnog erg gevaarlijk bezig. Dit heeft te maken met de armatuur van de lamp en de bedrading. Vergeet op geen enkel moment dat water stroom geleidt. Letterlijk betekent dit dat de waterdamp (de condens) in de badkamer kan zorgen voor kortsluiting in de lamp bij verkeerde montage. Kijk daarom altijd even goed naar de aanwijzingen die geleverd worden bij de IP44 lampen voor in de badkamer. Ben je niet zeker van je zaak, of wil je zeker weten dat het allemaal goed aangesloten wordt zonder enig risico op kortsluiting tijdens het douchen, schakel dan desnoods een elektricien in die de lamp op kan hangen volgens de geldende eisen. Wel zo prettig wanneer de badkamerverlichting werkt, én veilig is voor alle mensen die gebruik willen maken van de badkamer.

Veiligheid in de badkamer

Wil je zeker weten dat je een veilige badkamer hebt, omdat je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt of er vaak gasten langskomen, dan zijn er nog meer dingen waar je op moet letten:

  • Zijn alle contacten geaard in de badkamer?
  • Hangen de wandcontactdozen op logische plekken?
  • Wat is het gevaar op uitglijden in de badkamer?
  • Hoe goed is alles eigenlijk gemonteerd?

Je zal niet de eerste zijn die een ongeluk heeft in de badkamer waarbij een kind uitgegleden is en zich vast wilde houden aan de wastafel die hier niet op berekend was. Of een haarföhn die gezorgd heeft voor een kortsluiting omdat er een wandcontactdoos niet geaard was. Het zijn kleine dingen waar je op moet letten, zeker wanneer je kinderen in huis hebt die nu nog klein zijn maar die steeds verder groeien. Kijk daarom eens de montage van de wastafel en de wc na, kijk hoe de deuren vastzitten van de douche en waar matten neergelegd moeten worden om te zorgen voor grip. Zo wordt de badkamer een stuk veiliger en dat is vooral een prettig idee. Ongelukken moet je proberen te voorkomen, zeker in de badkamer. We raden mensen steevast aan om ledverlichting te bestellen via pretmetled.nl. Ook de badkamerverlichting, omdat het van groot belang is dat iedereen precies kan zien wat er gebeurt in de badkamer tijdens het poetsen van de tanden, of het douchen. Wanneer je kunt zien waar iets op de grond ligt, en waar het nat is, dan is de kans op een ongeluk namelijk direct een stuk kleiner. Zo kan badkamerverlichting een grote rol spelen wanneer je zeker wilt weten dat er geen vervelende incidenten gebeuren in jouw huis.

Reageren is niet mogelijk